fransk ost
Lækker fransk ost fås i forskellige smagfulde varianter, fra mild til pikant.
Mild
Reblochon de Savoie og Saint Nectaire er lækre oste fra Frankrig med en mild smag. Reblochon de Savoie opstod i Thônes-dalen i Haute-Savoie, Frankrig. Denne ost blev først fremstillet i det 13. århundrede, hvor bønderne brugte en anden malkning, som var meget rig på fløde. Reblochon de Savoie er derfor et cremet, mildt interiør med nogle små huller. Osten har en lækker cremet og nøddeagtig smag. Saint Nectaire er en halvblød ost fra Auvergne-regionen, Frankrig. Til fremstillingen af denne ost anvendes kun mælk fra Salers køer. Osten lagres i 6 til 8 uger på rugsivmåtterne i vulkanhuler. Osten afslører aromaer af nødder, hø, svampe og vilde blomster.
Krydret
Comté ost og Beaufort AOP er lækre oste fra Frankrig med en krydret smag. Comté ost omtales også som "kongen af bjergost". Osten er lagret højt på et bjerg i en lille fransk landsby. Denne ost er i familie med den schweiziske Gruyère og kaldes også "Gruyère de Comté". Osten har en særlig aroma takket være de specielle urter og græsser på markerne i den franske Jura. Beaufort AOP er en fransk ost, der har fået lov til at bære AOC kvalitetsmærket siden 1968. Osten fremstilles inden for 24 timer efter malkning og lagres derefter i 6 til 18 måneder. Det er en smuk halvhård ost med en krydret smag.
Pikant
Comté ost 18 måneder er en lækker ost fra Frankrig med en krydret smag. Denne specielle ost kommer fra den franske Comté-region. Osten er lagret i ikke mindre end 18 måneder, hvilket giver den en fast struktur og en halvhård gylden-gul skorpe. Osten har en lækker frugtagtig, krydret, nøddeagtig smag.