Pecorino
Pecorino ost er lavet af fåremælk fra forskellige regioner i Italien. Folk i denne region har spist denne ost i århundreder. Du vil finde omtaler af denne ost i historieskrivning så tidligt som for 2000 år siden.
Pecorino
Kan du have noget andet end hollandsk komælksost? Eller leder du efter en ost, der komplimenterer italienske retter? Overvej i dette tilfælde at købe Pecorino. Det er nemt at forklare, hvor navnet på denne ost kommer fra. Dette skyldes, at det betyder 'får' på italiensk. Denne ost er lavet af fåremælk fra forskellige regioner i Italien. Folk i denne region har spist denne ost i århundreder. Du vil finde omtaler af denne ost i historieskrivning så tidligt som for 2000 år siden.
Det faktum, at Pecorino kommer fra fåremælk, sikrer en markant og meget stærk smag. De fleste mennesker sætter pris på Pecorino ost for dens intense og næsten krydrede smag. Nogle synes endda, at det er nøddeagtigt eller smøragtigt.
Hvordan smagen af Pecorino-ost bliver, afhænger blandt andet af ostens alder. Som med de fleste oste gælder følgende: Jo yngre, jo blødere, mildere og cremet smag. De fleste, der køber Pecorino, går efter den hårde slags. Denne ost får en karakteristisk hård struktur, når den har modnet i længere tid (ca. otte måneder). Sådan en lang modningsproces gør også Pecorino-ost ret salt. Det gør osten særdeles velegnet til rivning. Den revne Pecorino giver en smagfuld finish til en række retter. Dette er bestemt en fremragende tilføjelse til det italienske køkken, og du kan tage næsten enhver velsmagende ret til et højere niveau ved at bruge denne ost. Drys fx en halv håndfuld over en salat eller lav gratinerede kartofler med. Den er også god til en hurtig ostesauce til pasta eller over grøntsager, såsom blomkål. En yderligere fordel: fordi denne hårde ost indeholder så meget smag, behøver du kun en lille mængde for at hæve din ret.