Parmesan - Parmigiano Reggiano
Parmesanost är en italiensk ost och kallas även Parmigiano Reggiano. Denna läckra ost har sitt ursprung i Parma: en provins i norra Italien. Parmesanost är en av få ostar som har en skyddad titel. Detta innebär att de som produceras i de italienska provinserna Modena, Parma och Reggo Emillia kan bära namnet "Parmigiano Reggiano".
Parmesanost
Parmesanost er en italiensk ost og kaldes også Parmigiano Reggiano. Denne lækre ost stammer fra Parma: en provins i det nordlige Italien. Parmesanost er en af de få oste, der har en beskyttet titel. Det betyder, at dem, der produceres i de italienske provinser Modena, Parma og Reggo Emillia, kan bære navnet 'Parmigiano Reggiano'. Du kan genkende disse ægte parmesanoste på forseglingen på siden af osten. Der er mere end 500 osteproducenter i det nordlige Italien, som normalt producerer mere end 2 millioner oste om året. Det er en god ting, for parmesanost er meget populær over hele verden.
Parmesan fremstilles udelukkende med mælk fra køerne fra Parma-regionen. Under fremstillingsprocessen opvarmes osten og dyppes derefter i et saltlagebad i 20 dage. Et saltlagebad er et kar fyldt med lunkent vand og salt. Efter saltlagebadet skal osten modne i mindst 12 måneder. Denne modningsproces kan forlænges til maksimalt 32 måneder. Under modningsprocessen pensles og vendes ostene konstant. Disse handlinger sikrer, at osten kan hærde ordentligt. Inden ostehjulene forlader ostefabrikken bliver de grundigt testet på smag og struktur. Ved at gøre det kan de italienske osteproducenter kontrollere kvaliteten.
Parmesanost er kendt for sin smag. Den lange modningsproces har givet osten en krydret smag. Udover at kunne smage denne smag, kan du også lugte den. På grund af sin smag bruges parmesanost ofte som supplement til andre retter. For eksempel bruges parmesanost af italienerne til at pynte pasta, pizza og kyllingeretter. Kunne du tænke dig at prøve en sundere opskrift? Smagen af osten er en fantastisk tilføjelse til salater med olivenoliedressing.