italiensk ost
Ost, det er det italienerne elsker. Den produceres derfor bredt i Italien, i alle former og størrelser, fra mild til krydret og fra hård til blød. Mange af disse italienske oste har en beskyttet status fra EU. Det betyder, at disse oste har en beskyttet oprindelsesbetegnelse.
Grana Padano
Grana Padano er en hård italiensk ost med en lækker smag. Denne ost sammenlignes ofte med parmesanost. På mange måder ligner de to oste hinanden, men parmesan er meget dyrere og laves kun i et lille område i Italien. Grana Padano er lavet i et meget større område i Italien. Osten lagres naturligt i cirka 14 måneder. Det er derfor en tør, hård ost. Desuden er det en ideel ost at rive over en velsmagende pasta.
Parmigiano Reggiano D.O.P
Parmigiano Reggiano D.O.P er en rigtig godbid for alle, der kan lide rige, intense ostesmag. Osten er lagret i ikke mindre end 24 måneder, hvilket gør smagen meget koncentreret og rig på proteiner og mineraler. Denne hårde italienske ost er lavet af komælk og er en del af en lang norditaliensk tradition. Oprindelsen af denne ost er eksklusiv. Osten laves kun på små, traditionelle ostefabrikker i regionen omkring Parma. Parmigiano Reggioano D.O.P er meget populær på grund af den rige smag og det faktum, at osten kan bruges i en lang række retter. Det giver smag til hver ret.
Pecorino Romano
Pecorino Romano er en italiensk ost med en hård struktur og en salt smag. Osten skylder denne smag, at den vaskes i havvand under tilberedning. Osten stammer fra Sardinien, og blev senere importeret til Rom af romerne. Sådan har osten fået sit navn. Pecorino Romano lagres naturligt i 14 måneder.