græsk ost
Græsk ost kommer normalt fra et bestemt område, såsom en bestemt region eller ø i Grækenland. De fleste græske oste er lavet af gedemælk, fåremælk eller en kombination af begge. Karakteristisk for dette er området, hvor gederne og fårene græsser. Dette påvirker den endelige kvalitet og smag af den græske ost. Bearbejdningsmetoden er også karakteristisk. Græsk ost laves ofte stadig efter gamle traditioner.
Om Halloumi
Den græske ost, som du kan finde i vores sortiment, er Halloumi. Denne ost er også kendt under navnene Challúmi og Halumi. Det er en halvhård valleost, som er lavet af pasteuriseret mælk fra køer, geder og får. Osten indeholder 43 % fedt og er kendetegnet ved en mild smag. En særlig ingrediens i Halloumi er mynte, som er en frisk tilføjelse til osten. Osten minder om mozzarella. Halloumi har dog en kraftigere smag, fordi den er kogt i vallen.
Den perfekte grillost til vegetarer
Halloumi er et rigtigt nationalprodukt og spises nu også uden for Grækenland. Halloumi er også kendetegnet ved, at osten ikke smelter. Dette gør osten ideel til bagning eller endda til brug på grillen. Da der bruges vegetarisk osteløbe under fremstillingsprocessen, er osten velegnet til vegetarer. Osten indeholder også en masse proteiner. Osten vinder derfor mere og mere popularitet blandt vegetarer.
Smagen af Halloumi
Halloumi er strukturelt mellem feta og mozzarella. Osten har en mild smag, men har også en let salt smag. Dette gør Halloumi til en lækker tilføjelse til salater, især når temperaturen stiger. Grillosten er også lækker i wrap eller grillet på grillen.