Bunker ost
Twentse Bunker Ost er en lækker ost med en særlig opskrift. Takket være denne opskrift og modningsprocessen under perfekte forhold har osten en let krydret, fyldig og cremet smag. Det er en halvhård ost, der er lækrest efter cirka 25 ugers modning. Osten er også kendetegnet ved en nøddeagtig undertone. Twentse Bunker Cheese er modnet til perfektion på et særligt sted. Ostemageren Jan Peter Nijenhuis stødte på dette særlige modningssted i 2011 under sin eftersøgning. Et sted, hvor temperaturen altid er 15 grader Celsius, og luftfugtigheden er konstant: et unikt modningsklima for Twentse Bunker Cheese.
Særligt modningssted
I landsbyen Daarle, Twente, midt i naturen, er der otte bunkere gemt under et tykt lag jord, som er rigt dækket på ydersiden. Tilsammen er disse bunkers måske det mest specielle modningssted i Holland. Dette kompleks fungerede tidligere som ammunitionslager. I dag viser det sig at være det perfekte sted at modne ost. Luftfugtigheden er konstant takket være den fremragende isolering og temperaturen på 15 grader. Dette sikrer også en bæredygtig modning af osten. Den unikke karakter understreges igen af Twente Bunker Cheese's karakteristiske udseende. Logoet presses ind i silken og toppen af osten.
Sortimentet af Twentse Bunker Ost
Til fremstilling af Twentse Bunker Ost anvendes ikke-skummet hollandsk mælk, hvortil der tilsættes en speciel starter og vegetabilsk osteløbe. Disse ingredienser giver tilsammen ostens unikke smag og karakter. Twentse Bunker Cheese er derfor helt vegetarisk. Derudover tilsættes ingen farvestoffer. Osten fås i forskellige varianter, blandt andet Twentse Bunker Cheese Cow, Twentse Bunker Cheese Goat, Twentse Bunker Cheese Cow/Goat, Twentse Bunker Cheese Cow og Twentse Bunker Blues. Twentse Bunker Blues er lavet af ekstra cremet mælk fra Montbéliarde koen. Dette giver en speciel smagsaccent, en krydret karakter og en autentisk smag.