Manchego
Denne ost er en lækker, karakteristisk ost fra Spanien. Navnet 'Manchego' kommer fra 'La Mancha', den region i Spanien, hvor denne ost kommer fra. Dette er den indre region af Spanien, kendt for sine vindmøller og for den historiske karakter Don Quixote. Du kan genkende osten på skorpens zigzag-mønster.
Manchego
Denne ost er en lækker, karakteristisk ost fra Spanien. Navnet 'Manchego' kommer fra 'La Mancha', den region i Spanien, hvor denne ost kommer fra. Dette er den indre region af Spanien, kendt for sine vindmøller og for den historiske karakter Don Quixote. Du kan genkende osten på skorpens zigzag-mønster. Oprindeligt blev dette mønster skabt af båndet af flettet græs, der blev viklet rundt om osten for at lade fugten flyde væk under presningen af osten. I dag er der to typer: den traditionelle Manchego, tilberedt på en gård med upasteuriseret mælk og den industrielle variant, som er lavet med pasteuriseret mælk.
Manchego er en ost lavet af fåremælk. Fåremælken giver osten sin typiske og udtalte smag: let krydret, nøddeagtig og med et strejf af fåremælk til sidst. Indersiden af osten har en elfenbensgul farve. Manchego er en fast ost, der er nem at snitte eller skære i de traditionelle trekanter. Osten har en kompakt konsistens med små huller. Modningsprocessen tager mindst 60 dage, og der bruges kun mælk fra fårene fra La Mancha.
Du kan spise Manchego lige ud af pakken eller med brød. Du kan også bruge osten som antipasto (forret) med oliven og soltørrede tomater og et dejligt glas rødvin eller tør sherry. Manchego smager også fantastisk i kombination med frugter som figner eller membrillo. Udover en rød Rioja passer Manchego også godt til en Manzanilla, en tør men frisk hvidvin.
Manchego er en ost, man virkelig kan nyde i fulde drag. På grund af ostens alsidige karakter er hver kombination en overraskelse! Og med hver bid kan du smage den gamle tradition med denne smukke spanske ost fra La Mancha.