Cheddar ost
Cheddar ost er en af de mest populære engelske oste. Cheddar er bedst kendt for sin klare gule farve og bruges ofte som skive ost på en hamburger, men osten er meget mere end bare en pynt. På grund af sin rige og nøddeagtige smag er Cheddar også meget velegnet til at spise med en drink. Den smuldrende tekstur får mange mennesker til at tro, at cheddar er en hård ost, men dette kunne ikke være længere fra sandheden.
Cheddar
For at modne en cheddarost skal du have et køligt rum. Disse kolde temperaturer sikrer, at smagen af cheddarosten forstærkes. Jo længere osten er modnet, jo mere krydret bliver osten. Ældningsprocessen for cheddarost tager normalt mellem 3 måneder og 3 år. Hvilken smag du bedst kan lide afhænger af din personlige præference. Det er derfor smart at prøve både en ung og en gammel cheddarost!
Cheddarost er opkaldt efter den lille landsby Cheddar i Somerset, England. Det var her, de begyndte at producere cheddarost. I denne landsby finder du også hulerne i Cheddar Gorge. Det er kalkstenshuler, hvor temperaturen er perfekt til at modne osten. Mange osteproducenter fra denne landsby vælger udelukkende at lagre deres oste i kalkstenshulerne. Cheddar er i øvrigt ikke en beskyttet titel, og andre lande må også producere deres egne Cheddar-oste. Derfor har Irland, Canada og Sverige deres egne cheddarostmejerier.