schweizerost
Schweizisk ost kommer i alle former og størrelser: en stor mangfoldighed, der afspejler det varierede schweiziske landskab.
Appenzeller
Appenzeller er en af de mest krydrede og mest populære schweiziske oste. Denne unikke ost gnides i hånden i modningsperioden med en speciel krydderiblanding, hvis opskrift stadig holdes hemmelig. Appenzeller fås i flere varianter, herunder Classic (sølv), Surchoix (guld) og Extra (sort). Appenzeller Classic, bedre kendt som Appenzeller Soft, har en let krydret smag takket være den 3-måneders modningsperiode og den hemmelige krydderiblanding. Appenzeller Surchoix er lagret i 4 måneder og har en vidunderlig krydret og kraftig smag. Denne ost kan kendes på guldetiketten. Appenzeller Extra er lagret i 6 måneder, hvilket giver osten en skøn krydret smag og en kraftig aroma. Osten kan kendes på den sorte og guldede etiket.
Gruyère
Gruyère er en lækker ost af schweizisk oprindelse. Denne ost er opkaldt efter den schweiziske by Gruyères. Gruyère har båret AOC kvalitetsmærket siden 2001, så du kan være sikker på ægte schweizisk kvalitet. Gruyère er kendetegnet ved en lækker sød, nøddeagtig smag. Osten er også ideel til alle slags retter, inklusive en velsmagende ostefondue. Så er der specialvarianten Gruyère Kaltbach. Denne specielle ost har en intens rig, krydret smag på grund af modningen i de fugtige sandhuler i Kaltbach. Gruyère Kaltbach er derfor en af de allerbedste oste i Schweiz.
Tomme de Savoie
Tomme de Savoie er en halvhård schweizisk ost, der er lavet i Savoie. Upasteuriseret komælk bruges til at fremstille denne ost. Ydersiden af osten er kendetegnet ved en solid grå svær, mens indersiden af osten er meget lys i farven. Osten er desuden kendetegnet ved en stærkt tilstedeværende lugt, som minder lidt om ammoniak. Det er en fedtfattig, subtil ost med en fedtprocent på mellem 20% og 45%.