Abondance
Abondance
Abondance er en fransk bjergost, der er opkaldt efter ko-racen, der leverer mælken. Osten er lagret i mindst 100 dage og er kendetegnet ved en frugtig, krydret smag med noter af hasselnød.
Beskrivelse / Abondance
Denne specielle franske dessertost er kendetegnet ved en smag, der er både frugtig og krydret. Osten indeholder også noter af hasselnød og en let bitter smag. Det er en meget aromatisk ost. Abondance skylder denne smag til modningsprocessen og til den specielle mælk fra Abondance-sorten.
Ingredienser:
Fedt 48+, rå komælk, osteløbe, starter, salt.
Kvalitet:
Din ost er friskskåret og vakuumpakket!
Abondances hårde struktur gør den perfekt egnet til at sende med posten.
Oprindelse
Abondancen stammer fra regionen af samme navn i Haute-Savoie. Det er en af de 44 franske oste, der kan bære AOP kvalitetsmærket. Osten skylder sit navn til den region, hvor den er fremstillet. Det er en fransk bjergost lavet af rå mælk. Køerne af racen Abondance græsser på høje sletter med et særligt underklima. Dette skylder osten sin typiske smag. Traditionelt var Abondance en klosterost produceret udelukkende af munke.
Kombination
Abondance er en lækker fransk dessertost, som bedst nydes ren. Du kan f.eks. skære osten i tern og servere den med en lækker bordeauxvin.
Mere information
Dimension hel ost | 39 cm Ø x 8 cm H |
---|---|
Mærke | Abondance |
Smagsstyrke | Mild |
Land oprindelse | Frankrig |
Næringsindhold | pr. 100 gram |
fedt (gram) | 31 |
Mættet fedt (gram) | 17 |
Kalk (mg) | 700 |
Kalorier (kcal) | 339 |
Kilojoules (KJ) | 1677 |
Kulhydrater (gram) | 1,9 |
Protein (gram) | 24 |
Natrium (mg) | 753 |
Mælketype | Ko |
Glutenfri | Ja |
Type af osteløbe | Løbe |
Sukker fri | No |
Kan indeholde spor af nødder | Ja |
Spiselig skorpe | Ja |
Laktosefri | No |
Pasteuriseret Ja/Nej | Upasteuriseret / rå mælk |
Begrænset holdbarhed | Ingen |