Lutjewinkel 1916
Oplev landsbyen, der er kendt verden over for sin ost: Lutjewinkel. I denne by i den nordlige del af den hollandske provins Noord-Holland har de produceret ost siden 1916. Det gør de med godt håndværk og kun med ingredienser af den bedste kvalitet.
Det er ikke uden grund, at deres ost anses for at have den bedste kvalitet og den rigeste smag af alle oste i verden. Alle oste ældes naturligt i træhylder og smages til på det helt rigtige tidspunkt. Med en overraskende rig smagspalette er der et udvalg for enhver osteelsker. I Lutjewinkel laver de bløde, unge oste, såvel som intenst lagrede varianter.
Lutjewinkel unge og halvmodne oste
Den originale Lutjewinkel 1916 48+ (ung) ost er officielt anerkendt som et regionalt produkt. Det betyder, at det kun er tilladt at lave af ostemestre i Noord-Holland. På denne måde kan de sikre dig en traditionelt produceret ost, lavet af ægte specialister. Osten er lavet af højkvalitets engmælk (ligesom alle de andre varianter), hvilket giver den dens karakteristiske cremede smag.
The Lutjewinkel 1916 Lekker & Licht 35+ (Tasty & Light) indeholder en lavere mængde fedt, men har stadig den karakteristiske smag af Gouda ost. Den lette og cremede smag gør den nem at kombinere med andre fødevarer. Da konsistensen er ret blød, er den let at skære i skiver, for eksempel at lægge på toast eller en sandwich. Sidst men ikke mindst smelter den hurtigt og er derfor velegnet til grillede ostesandwicher og som topping på pizzaer og ovnretter.
Leder du efter en ost med lidt mere krydderi? Derefter Lutjewinkel 1915 Verfijnd & Romig (raffineret og cremet) er en for dig. Denne modne ost har lagret længere og har derfor en mere intens, rig smag, men er stadig meget cremet. Selvom det er en moden ost, er proteinerne ikke krystalliseret endnu, hvorfor det er nemt at skære eller skære i tern.
Lutjewinkel-lagrede oste
Hvis du foretrækker en fin lagret ost med en salt, krydret smag, kan Lutjewinkel 1916 Pittig & Romig (Spicy & Creamy) er det rigtige valg for dig. Den er blødere og mildere end almindelig lagret ost, men mere krydret end en halvmodnet ost.
Sidst men ikke mindst har vi Lutjewinkel 1916 Robuust & Romig (robust og cremet) ost. Dette er en intens ost med et fast bid og stærk aroma. Dens tørre, hårde konsistens gør den nem at rive og indarbejde i salater eller pastaretter.
Hvilken Lutjewinkel-sort er din favorit?