norsk ost
Når du tænker på lækker udenlandsk ost, tænker du måske ikke umiddelbart på ost fra Norge. Norsk ost sælges heller ikke meget i vores land. Ikke desto mindre vinder skandinaviske oste mere og mere frem i dag. Med rette, for disse oste er lækre.
Til madelskeren
Har du spist den samme ost dag efter dag i årevis nu? Kunne du tænke dig at prøve noget anderledes? Så kan norsk ost klart anbefales. Selvom ost fra Norge stadig er relativt ukendt for mange, er det bestemt en ost, som du skal have smagt. Norsk ost smager anderledes end alle andre oste, som du har nydt i dit liv. Oste fra Norge er trods alt sødere end andre oste. Norsk ost er lækker på brød. Eller spis det, som nordmændene spiser det, på toast.
Om Gjetost Gudbrandsdalen
Gjetost Gudbrandsdalen er en valleost fra Norge. Det er et nationalt produkt, som Norge er meget stolte af. Osten er lavet af en pasteuriseret blanding af komælk og gedemælk. Dette skaber en vidunderlig blød, aromatisk ost. Denne ost presses og sælges i blokke. Gudbrandsdalen er ikke kun populær i Norge, men vinder også popularitet i resten af verden.
Smagen af Gjetost Gudbrandsdalen
Gudbrandsdalen er en såkaldt karamelost, som skylder sin brune farve til kogningen af vallen. Ostens søde karakter skyldes mælkesukkerkrystallerne, der krystalliserer under denne proces. Takket være den pasteuriserede blanding af komælk og gedemælk, der bruges til fremstilling af denne ost, er osten vidunderlig blød og fuld af smag. Osten er lækker i kombination med marmelade eller honning på brød. Derudover indeholder osten kun 35 % fedt.