engelsk ost
I Holland er de lækre Cheddar-oste fra England særligt kendte. Men så mange andre typer ost laves i England, fra mild til pikant.
Mild
Red Cheddar er en lækker ost fra England med en mild smag. Red Cheddar er også kendt som Red Leicester. Osten har sin oprindelse i Leicestershire. Pasteuriseret komælk bruges til fremstilling af osten. Osten er karakteriseret ved et rødligt orange skind med en pulverform på. Denne farve skyldes tilsætningen af annatto under produktionen. Osten lagres i gennemsnit 6 til 12 måneder. De unge oste er ret milde og har en blød smag og struktur.
Krydret
Aged Leicestershire Red og Cheddar Farmhouse Black er lækre oste fra England med en krydret smag. Aged Leicestershire Red er fra Leicestershire. Osten tilberedes helt efter en traditionel opskrift og er en absolut favorit blandt osteelskere. Osten er allerede blevet belønnet tre gange med guld ved International Cheese Awards. Det er en unik ost med en let sødlig, karameliseret og fyldig smag. Cheddar Farmhouse Black er blevet produceret i Cheddar og andre dele af det sydvestlige England i århundreder. Denne ost laves stadig i hånden. Den halvhårde ost har en fyldig, rig smag og et unikt udseende.
Pikant
Blue Stilton og Top Hat Cheddar er lækre oste fra England med en pikant smag. Blue Stilton er en af de lækreste oste fra England. Det er en smuk hvid, noget smuldrende ost, som er helt åred af en blåskimmel. Den bløde skorpe er også spiselig. Under modningen prikkes osten med lange stålnåle, så blåskimmelen fint kan trænge ind i osten. Blue Stilton har en unik, typisk smag. Top Hat Cheddar er en traditionel engelsk cheddar. En ost med en let kornet struktur og en blød, rig smag.