Gruyere
Gruyère er en populær schweizisk ost. Denne ost er udelukkende lavet af rå komælk, som den skylder sin fine struktur. Osten er opkaldt efter Gruyère-området i Schweiz. Den første Gruyère-ost blev fremstillet i denne region omkring 1115. Gruyère-ost har i dag en beskyttet titel. Det betyder, at denne ost kun må fremstilles i det oprindelige Gruyère-område.
Gruyère
Gruyère er en populær schweizisk ost. Denne ost er udelukkende lavet af rå komælk, som den skylder sin fine struktur. Osten er opkaldt efter Gruyère-området i Schweiz. Den første Gruyère-ost blev fremstillet i denne region omkring 1115. Gruyère-ost har i dag en beskyttet titel. Det betyder, at denne ost kun må fremstilles i det oprindelige Gruyère-område. Derudover skal alle schweiziske osteproducenter følge den traditionelle produktionsproces, så al Gruyère-ost fortsat opfylder de højeste kvalitetskrav.
Gruyère-osten er kendt for sin specielle smag. Det er en sød ost, men har en salt eftersmag. Smagen af Gruyère afhænger i høj grad af, hvor mange måneder osten har modnet. Hvis osten har modnet i mindre end 5 måneder, har den en cremet struktur og en nøddeagtig smag. Har osten modnet længere? Så er strukturen mere tør, og osten får en mere krydret smag. Ikke sikker på, hvilken smag du bedst kan lide? Tøv ikke med at prøve flere typer Gruyère-ost: både den unge Gruyère og den noget længere modne ost.
Gruyère-ost er meget populær, fordi osten kan bruges til at lave mange forskellige delikatesser. Gruyère er også kendt som en af de lækreste dessertoste. Det er oste, der ofte indtages efter aftensmaden. Tænk for eksempel på osteterningerne på et ostebord. Dens karakteristiske smag gør det nemt at kombinere Gruyère med andre smagsvarianter, såsom frugt og nødder. Den er perfekt på en snack eller ostebord. Gruyère bruges ikke ofte som sandwichost, med undtagelse af ristede sandwich. Gruyère er meget let at smelte på grund af ostens bløde struktur. Osten bruges ikke kun til tilberedning af ristede sandwich, men også til tilberedning af lasagne og ostefondue.