Økologisk ost - Vegetarisk Ost
* Alle vores økologiske oste er lavet af hollandske økologisk mælk med vegetarisk osteløbe *
Hvad er forskellen på økologisk ost og andre ‘normale’ oste? Hovedforskellen er køernes liv og velvære. Kalvene får ikke kunstigt fremstillet mælk, men kun ægte økologisk komælk, og dertil også kun økologisk føde, hvor ingen kemikalier er brugt til at gøde jorden. Til fremstillingen af økologisk ost er brug af antimykotiske eller baktericide stoffer forbudt, kunstige farvestoffer er heller ikke tilladt. Dette er alle forholdsregler, som er taget for at sikre, at økologisk ost virkelig er økologisk.
Hos GoudaOstShop.dk er vi hvert år stolte af vores Skal-certificering (Skal-nummer: 114147), som er påkrævet for at sælge økologiske produkter og overholde strenge regler.
Økologisk ost
Ved første øjekast adskiller økologisk ost sig kun lidt fra en normal ost. Smagen er ikke mindre end en almindelig ost, og fremstillingsmetoden har mange ligheder. Der er unge økologiske oste, lagrede økologiske oste og også forskellige slags med urter og krydderier. Næsten alle velkendte ostesmage findes også i en økologisk version! Det er også godt at vide, at der ikke altid bruges vegetarisk osteløbe til fremstilling af økologisk ost. Økologisk ost er derfor ikke det samme som vegetarisk ost, men i praksis tager landmanden ofte hensyn til dette. Økologisk ost fås i stykker, men også som hel ost. Det er lækkert til ethvert ostebord!
Lavet med respekt
Så hvad gør en økologisk ost økologisk? Forskellene er i køernes kost, gødningen af jorden og anvendelsen af tilsætningsstoffer. Køerne spiser kun økologisk foder, hvilket gavner mælkens smag. Og jorden får ikke tilført kunstgødning. Under tilberedelsen af osten er det heller ikke tilladt at anvende fungicider eller at tilsætte yderligere farve. Først når gården eller fabrikken opfylder alle disse krav, kan osten med stolthed kalde sig for økologisk ost!