Kaltbach
Kaltbach
I Europa er vi helt klart store osteelskere. Heldigvis er udvalget af tilgængelige slags oste vokset meget gennem årene. Mens mange udenlandske oste blot var en delikatesse for lokalbefolkningen, kan de nu bestilles med et enkelt tryk på en knap. Det gælder også højkvalitetsostene fra de schweiziske Kaltbach-grotter, hvor forskellige oste er modnet, hvilket giver en unik smag. Prøv en frugtig og krydret Gruyère, den populære Kaltbach-creme eller den stærke emmentaler med sin karakteristiske nøddesmag. I hulerne i Kaltbach krystalliserer salt og fugtig luft rundt om ostene på grund af konstant kondens. På denne måde holder osten sig naturligt og smager fantastisk.
Jævnlige besøgende i dette bjergrige land kender schweiziske oste fra den velkendte raclette- og ostefondue. I Kaltbach-grotterne modnes denne ost under unikke omstændigheder. Dette naturligt forekommende stenbrud blev opdaget i 1953, som viste sig at være det ideelle sted for Kaltbach-oste. Disse blev hurtigt verdensberømte. Klimaet i sandstensgrotten er ideelt til smagsudviklingen af osten. Med den kølige, fugtige og salte luft modnes den og bliver syrlig og cremet. Råmælksvarianten Kaltbach har bestemt en krydret og karakteristisk smag. Kombinationen af dets naturlige bakterier og den salte og fugtige luft i hulen skaber den virkelige karakteristiske Kaltbach-ost.
Genskab det lækre og cremede schweiziske køkken derhjemme, og tilbered din yndlingsvariant af denne ost i en klassisk ostemad. Kombiner for eksempel Kaltbach på klassisk vis med dampede grøntsager eller bagte kartofler: perfekt med et glas Syrah eller Grenache. Den krydrede variant smager for eksempel lækkert til alle slags retter fra det europæiske køkken og grillning kan klart anbefales. Kaltbach oste er derfor en nem måde at servere en kulinarisk oplevelse af høj kvalitet til dine gæster. Osten er meget alsidig, og du vil glædeligt overraske dine gæster med den rige baggrundshistorie om denne ost.