Emmentaler
Som du kan se, er Emmentaler en alsidig ost, der vil appellere til et bredt publikum. I køkkenet kan du variere i det uendelige med det. Det er blandt andet en lækker base til raclette - ikke tilfældigt schweizernes nationalret. Samt ostefondue. Men det er selvfølgelig også en lækker og enkel lækkerbisken i tern på et oste- eller snackbræt.
Emmentaler
Enhver, der nogensinde har været i Schweiz, vil være bekendt med den populære ost i dette smukke land: den halvhårde Emmentaler. Denne alsidige ost skylder sit navn til den schweiziske Emmental-region, hvor ost er blevet fremstillet i århundreder. Det er endda den ældste ost i Schweiz. Med denne ost bringer du ikke kun smag ind i dit hjem, men også et stykke historie. Hvor englænderne kalder deres Stilton 'kongen af engelsk ost', har schweizerne kronet Emmentaler-osten som 'kongen af oste'. Emmentaler produceres i øvrigt på trods af sin kongelige status også uden for Schweiz. Der er også en fransk og en tysk variant.
Du kan genkende Emmentaleren på dens udseende. Takket være produktionsprocessen skabes der luftbobler, der gør denne ost til en smuk ost med sine karakteristiske huller. Der findes mange typer emmentaler, som adskiller sig i smag blandt andet på grund af modningstiden. Hvis du vil have emmentaleren til at være sød, skal den kun modnes i cirka otte uger. Med lidt mere tålmodighed vil du blive belønnet med en moden og mere udtalt smag. Den stærkest smagende sort tager ikke mindre end et år at modne. Emmental oste laves med både råmælk samt med pasteuriseret mælk, hvilket giver en væsentlig anderledes smagsoplevelse. De smage, som du kan genkende, er derfor meget forskellige; fra krydret og nøddeagtig til den anden yderlighed: mild og frugtig. Derfor er der en Emmentaler ost til alle!