Ländle Käse
Smagen af Ländle-ost tager dig med på en rejse til de smukke bjerge i Alperne i Østrig. I sommermånederne græsser køerne i dette område på høje bjergtoppe og spiser kun Alpernes friske græs. Denne diæt giver den lækre bløde rå mælk, som Ländle-osten er lavet af.
Ländleost
Smagen af Ländle-ost tager dig med på en rejse til de smukke bjerge i Alperne i Østrig. I sommermånederne græsser køerne i dette område på høje bjergtoppe og spiser kun Alpernes friske græs. Denne diæt giver den lækre bløde rå mælk, som Ländle-osten er lavet af. For at beskytte produktionsprocessen for Ländle-osten har den en beskyttet titel inden for EU. Det betyder, at denne ost kun må laves af frisk alpemælk og skal lagres på traditionel vis.
Ländle ost lagres i en periode på 4 til 10 måneder i et rum med lav temperatur. Mange ostemejerier i Østrig vælger at modne osten i kældre, men der er også ostemejerier, der modner deres oste i særlige modningsskabe. Under alle omstændigheder skal osten modne ved en kold temperatur, så smagen kan udvikle sig fuldt ud. Længden af modningsprocessen har stor indflydelse på ostens struktur. Jo længere osten har modnet, jo hårdere bliver osten. Kunne du tænke dig at smage den lækre Ländle-ost? Husk så ostens modenhed.
Ländle ost er kendt for sin bløde og rige tekstur. Grundet brugen af den bløde alpemælk er farven på osten smuk smørgul og der er kun små lufthuller i ostehjulet. Osten har en nøddeagtig smag. Leder du efter velsmagende ost til din sandwich? Så er Ländle-osten lige noget for dig! Osten har en fast struktur, som gør det nemt at skære den i skiver: og selvfølgelig smager den skønt frisk! Men glem ikke at spise osten som østrigerne gør: i tern på et lækkert ostebord.