belgisk ost
Ser du Belgien som landet med lækre pommes frites, vafler, chokolade og specialøl? Selvom dette er fuldstændig korrekt, mangler der virkelig noget i dette billede... Ost! De færreste kender den belgiske ostekultur, men vidste du, at der laves nogle af de lækreste oste der?
Abbey ost St. Bernard Abbey ost
St. Bernard er en autentisk belgisk ost. Det er en halvfast ost med en brun skorpe. Osten er kendetegnet ved en cremet og blød struktur. Desuden har osten en rig historie. Produktionen startede for over et århundrede siden i Watou, Belgien. I dag er produktionen af Abbey ost St. Bernard i hænderne på Belgomilk i Moorslede.
Bruges Blomme
Bruges Blomme er en ægte delikatesse fra Vestflandern i Belgien. Det er en blød ost med en spiselig hvid mugskorpe og er kendetegnet ved en raffineret, cremet smag. Osten er modnet i specielle net i en fugtig ostekælder i 4 uger. Den hvide mugskorpe tilføjer også en let krydret smag til osten.
Chimay Grand Cru
Chimay Grand Cru er en autentisk trappistost fra Chimay i Belgien. Denne særlige ost produceres udelukkende med regional mælk, som høstes fra 250 lokale landmænd. Chimay Grand Cru er en halvfast ost med en unik smag. Osten skyldes denne smag til, at skorpen vaskes med Trappist-øllet Chimay. Osten har en ret kraftig aroma, en nøddeagtig smag med et strejf af humle og malt og en antydning af bitterhed. På trods af den kraftige aroma er osten selv noget mild med en cremet, blød smag.
Passendale
Passendale kommer fra den eponyme kommune Zonnebeke i Belgien. Denne ost har formået at erobre sin plads på det hollandske ostemarked. Passendale er en ægte klassiker for enhver ostelsker. Det er en lækker halvfast, autentisk ost i form af et bondens brød.