spansk ost
Hvad mange mennesker ikke ved er, at der er et bredt udvalg af oste i Spanien. Alle slags oste laves i Spanien, fra hård til blød og fra mild til krydret. Tænk på ungost, modnet ost, ekstramodnet ost, blåskimmeloste, hvidost, rygeost og endda ost i olivenolie. Spansk ost er lavet af forskellige typer mælk. Ko-, fåre- og gedemælk, men ofte også en blanding af disse typer.
Rigt udvalg af oste
Spansk ost er ikke så kendt som fransk eller hollandsk ost, men den har bestemt samme kvalitet. Spanierne har i årevis været specialiseret i at lave de lækreste oste. Vidste du, at Spanien producerer mere end 100 forskellige spanske oste? Det er nogle meget kendte navne, såsom den berømte Manchego-ost.
Om Manchego
Manchego er den bedst kendte spanske fåreost. Det er den vigtigste spanske ost i dag, både i Spanien og i udlandet. Manchego er en lækker hård ost. Denne ost er blevet produceret i Spanien i lang tid og er lagret i 3 måneder. Denne ost er opkaldt efter La Mancha, hvor den oprindeligt kom fra. Osten laves af pasteuriseret fåremælk, hvorefter osten presses i kraftige runde osteforme. Manchego laves stadig efter en autentisk opskrift. Det betyder, at osten kun må laves med mælk fra Manchega-fåret.
Den temperamentsfulde smag af Manchego
Når du smager denne ost, bliver det hurtigt klart, at det er en ægte spansk ost. Manchego er kendetegnet ved en temperamentsfuld smag. Osten har en fedtprocent på 50% og en dejlig fyldig aromatisk smag. Den fulde aroma er bedst, når du nyder osten ren. Selv efter modning forbliver Manchego'en relativt sød med en let nøddeagtig smag.