Bondeost

Bondeost, også kendt som hollandsk Bondeost, er en traditionel ost fremstillet på gården. I Holland eksisterer der stadig omkring 3000 farmer familier, som laver Bondeost fra deres egne køers mælk. Mælken der benyttes er dagsfrisk og kommer direkte fra koen. Osten kaldes derfor til tider for råmælksost. Traditionen tro er det for det meste konen på gården, som laver osten, og ofte efter egen opskrift og metode. Køernes føde, græs samt jordarten er forskellig fra farm til farm, dette giver Farmer’s ostene en stærk, unik smag. Prøv den, og bliv overrasket over denne delikate ost.

Bondeost
Ægte bondeost kan ikke efterlignes af et mejeri. Den autentiske fremstillingsmetode gør hver enkel ost unik. Processen starter kort efter malkning. Den rå mælk bliver næsten med det samme fortyndet med osteløbe uden først at blive opvarmet. Dette bevarer mælkens karakteristiske smag, som du kan fornemme i ostens smag. Køernes levested har stor indflydelse på smagen. Osten kan sagtens smage anderledes i begyndelsen af året, når køerne er på græs hver dag, end den gør om efteråret. Det siger sig selv, at fedtprocenten af samme grund også kan afvige. Det er ren natur!
En ost med karakter
Bondeost kommer fra mælken fra én gård og bliver fremstillet traditionelt af landmanden. Dette står i modsætning til mejeriost, hvor mælken fra forskellige gårde blandes og forarbejdes. Fordelen ved at blande mælk fra forskellige gårde er, at smagen er let at reproducere. Det er ideelt, hvis osten skal sælges i store mængder. Ulempen er, at osten mister sin personlighed. Hver bondeost har sin egen karakteristiske smag. Du vil nyde hver skive af en bondeost!