Ost af rød skal
Oste med rød skorpe er den dag i dag en specialitet på ostemarkedet. De omtales normalt også som "røde bakterier". En rød skorpeost smøres jo med bakterien Linens efter fremstillingsprocessen og saltlageprocessen. Denne proces gentages i seks uger, hvilket skaber en smuk glat ost med en karakteristisk smag, aroma og naturlig farve. Oste med rød skorpe kommer i forskellige størrelser og typer.
Blødt
Et eksempel på en blød ost med rød skorpe er Morbier. Dette er en speciel 45+ dessertost fra Franche-Comté. med en krydret smag. Forskellige malkninger (morgen og aften) bruges til at lave Morbier. Disse malkninger er adskilt af det karakteristiske lag af sort aske. Som et resultat har osten en intens rig, let krydret smag. Morbieren lagres i gennemsnit 2 til 3 måneder.
Mild
Et eksempel på en mild ost med rød skorpe er Le Petit Doruvael. Denne specielle ost er resultatet af et vellykket samarbejde mellem Ad Vlooswijk, sønnen Jirco Vlooswijk og kolleger fra Montfort. Le Petit Doruvael er en overraskende tilføjelse til det rige hollandske tilbud. Den nøjagtige skabelse af denne ost holdes stort set hemmelig af familien Vlooswijk. Der er også Le Petit Doruvael Truffel, en cremet, velsmagende hollandsk bondeost. Osten er perfekt afbalanceret med den aromatiske, raffinerede sorte trøffel.
Krydret
Et eksempel på en krydret ost med rød skorpe er Fontina DOP. Denne lækre italienske ost er en af juvelerne fra det nordvestlige Italien. Osten er lavet af pasteuriseret komælk og er kendetegnet ved en nøddesmag og en karakteristisk lugt. Det er en fast, fyldig ost med en lys gul farve og små runde huller. Taleggio DOP er også en speciel rød skorpeost fra Italien. Denne ost er blevet lavet siden det 11. århundrede og er lækker fuld af smag.