Alta Badia

Alta Badia
Oplev Alta Badia, en udsøgt halvfast ost med en blød, delikat tekstur og en mild, let krydret smag. Perfekt til enhver lejlighed, fra morgenmad til dessert.
Beskrivelse / Alta Badia
Alta Badia er en velsmagende, fast italiensk bjergost lavet af pasteuriseret komælk fra et lille antal udvalgte mejerier i Alperne. Efter en modningstid på ca. 180 dage udvikler osten en lysebrun skorpe og en fast struktur. Denne italienske bjergost har en kompleks smag med salte, nøddeagtige aromaer og et rustikt udseende.
Navnet "Alta Badia" er afledt af en lille landsby i Dolomitterne, hvor det lokale sprog er Ladin. Osten har en fast, tør skorpe og en strågul inderside uden huller. Konsistensen på ganen er kort og fast, men alligevel glat og smeltende. Smagen er intens og kompleks med noter af mælk, ristede nødder og kartofler.
Denne ost har en af de længste modningsprocesser blandt Mila-ostevarianterne og er ideel til forskellige kulinariske anvendelser. Takket være dens fremragende smelteegenskaber er Alta Badia et godt alternativ til racletteost.
Ingredienser:
Fedt 50+, Pasteuriseret komælk, salt, startkultur, animalsk løbe, konserveringsmiddel E1105 (Lysozym fra æg)
Kvalitet:
Alta Badia er frisk skåret og vakuumpakket. Takket være dens faste struktur er denne italienske ost meget velegnet til postforsendelse.
Mere information
Dimension hel ost | +/- 29 cm Ø x 8 cm H |
---|---|
Mærke | Mila Südtirol |
Smagsstyrke | Fyndig |
Land oprindelse | Italien
![]() |
Næringsindhold | pr. 100 gram |
fedt (gram) | 32 |
Mættet fedt (gram) | 23 |
Kalk (mg) | 18 |
Kalorier (kcal) | 392 |
Kilojoules (KJ) | 1626 |
Kulhydrater (gram) | 27 |
Protein (gram) | 26 |
Mælketype | Ko
![]() |
Glutenfri | No |
Type af osteløbe | Løbe |
Sukker fri | No |
Kan indeholde spor af nødder | Ja |
Spiselig skorpe | No |
Laktosefri | Yes
![]() |
Pasteuriseret Ja/Nej | Pasteuriseret |
Begrænset holdbarhed | Ingen |