Blue Stilton

Blue Stilton
Denne hvide ost med sine blå årer er en af de lækreste oste, der kommer fra England. Blue Stilton ost fremstilles udelukkende i England, for at være præcis i grevskaberne Derbyshire, Leicestershire og Nottinghamshire.
Beskrivelse / Blue Stilton
Historien om den blå stilton
Blue Stilton ost har en temmelig lang historie, der begynder lige omkring det 18. århundrede. Den første englænder nogensinde til at sælge Stilton ost var Cooper Thornhill, ejeren af Bell Inn i Stilton, Huntingdonshire. I 1730 besøgte Cooper en nærliggende gård, da han opdagede en vis blåskimmelost. Dengang lavede alle gårde deres egne oste, og disse var alle meget forskellige i smag, lugt og udseende. Cooper forelskede sig i netop denne blå ost og købte rettighederne til den, så hans kro kunne sælge osten. Hans kro var et travlt og populært etablissement langs en af de vigtigste handelsruter, så hans Stilton spredte sig hurtigt rundt i England, og salget boomede. Men selv før det var byen Stilton kendt for sin ost, selvom den dengang hed engelsk parmesan. Den engelske forfatter Daniel Defoe (forfatteren af Robinson Crusoe) skrev om byen Stilton og den velkendte ost i 1724. I 1936 regulerede ostemagerforeningen Stilton-oststandarderne for at beskytte den autentiske ost, og det er derfor, retningslinjerne lige nu er så strenge. Stilton-osten er den eneste engelske ost, som er beskyttet på denne måde, og med god grund! Hvis du ikke har gjort det endnu, så sørg for at smage denne lækre engelske ost, du vil helt sikkert elske den.
Historien om den blå stilton
Blue Stilton ost har en temmelig lang historie, der begynder lige omkring det 18. århundrede. Den første englænder nogensinde til at sælge Stilton ost var Cooper Thornhill, ejeren af Bell Inn i Stilton, Huntingdonshire. I 1730 besøgte Cooper en nærliggende gård, da han opdagede en vis blåskimmelost. Dengang lavede alle gårde deres egne oste, og disse var alle meget forskellige i smag, lugt og udseende. Cooper forelskede sig i netop denne blå ost og købte rettighederne til den, så hans kro kunne sælge osten. Hans kro var et travlt og populært etablissement langs en af de vigtigste handelsruter, så hans Stilton spredte sig hurtigt rundt i England, og salget boomede. Men selv før det var byen Stilton kendt for sin ost, selvom den dengang hed engelsk parmesan. Den engelske forfatter Daniel Defoe (forfatteren af Robinson Crusoe) skrev om byen Stilton og den velkendte ost i 1724. I 1936 regulerede ostemagerforeningen Stilton-oststandarderne for at beskytte den autentiske ost, og det er derfor, retningslinjerne lige nu er så strenge. Stilton-osten er den eneste engelske ost, som er beskyttet på denne måde, og med god grund! Hvis du ikke har gjort det endnu, så sørg for at smage denne lækre engelske ost, du vil helt sikkert elske den.
Historien om den blå stilton
Blue Stilton ost har en temmelig lang historie, der begynder lige omkring det 18. århundrede. Den første englænder nogensinde til at sælge Stilton ost var Cooper Thornhill, ejeren af Bell Inn i Stilton, Huntingdonshire. I 1730 besøgte Cooper en nærliggende gård, da han opdagede en vis blåskimmelost. Dengang lavede alle gårde deres egne oste, og disse var alle meget forskellige i smag, lugt og udseende. Cooper forelskede sig i netop denne blå ost og købte rettighederne til den, så hans kro kunne sælge osten. Hans kro var et travlt og populært etablissement langs en af de vigtigste handelsruter, så hans Stilton spredte sig hurtigt rundt i England, og salget boomede. Men selv før det var byen Stilton kendt for sin ost, selvom den dengang hed engelsk parmesan. Den engelske forfatter Daniel Defoe (forfatteren af Robinson Crusoe) skrev om byen Stilton og den velkendte ost i 1724. I 1936 regulerede ostemagerforeningen Stilton-oststandarderne for at beskytte den autentiske ost, og det er derfor, retningslinjerne lige nu er så strenge. Stilton-osten er den eneste engelske ost, som er beskyttet på denne måde, og med god grund! Hvis du ikke har gjort det endnu, så sørg for at smage denne lækre engelske ost, du vil helt sikkert elske den.
Historien om den blå stilton
Blue Stilton ost har en temmelig lang historie, der begynder lige omkring det 18. århundrede. Den første englænder nogensinde til at sælge Stilton ost var Cooper Thornhill, ejeren af Bell Inn i Stilton, Huntingdonshire. I 1730 besøgte Cooper en nærliggende gård, da han opdagede en vis blåskimmelost. Dengang lavede alle gårde deres egne oste, og disse var alle meget forskellige i smag, lugt og udseende. Cooper forelskede sig i netop denne blå ost og købte rettighederne til den, så hans kro kunne sælge osten. Hans kro var et travlt og populært etablissement langs en af de vigtigste handelsruter, så hans Stilton spredte sig hurtigt rundt i England, og salget boomede. Men selv før det var byen Stilton kendt for sin ost, selvom den dengang hed engelsk parmesan. Den engelske forfatter Daniel Defoe (forfatteren af Robinson Crusoe) skrev om byen Stilton og den velkendte ost i 1724. I 1936 regulerede ostemagerforeningen Stilton-oststandarderne for at beskytte den autentiske ost, og det er derfor, retningslinjerne lige nu er så strenge. Stilton-osten er den eneste engelske ost, som er beskyttet på denne måde, og med god grund! Hvis du ikke har gjort det endnu, så sørg for at smage denne lækre engelske ost, du vil helt sikkert elske den.
Mere information
Dimension hel ost | /- 21 cm Ø x 23 cm H |
---|---|
Mærke | Blue Stilton |
Smagsstyrke | Pikant |
Land oprindelse | Det Forenede Kongerige
![]() |
Næringsindhold | pr. 100 gram |
fedt (gram) | 35 |
Mættet fedt (gram) | 23 |
Kalk (mg) | 0 |
Kalorier (kcal) | 410 |
Kilojoules (KJ) | 1705 |
Kulhydrater (gram) | 0.1 |
Protein (gram) | 24 |
Natrium (mg) | 2 |
Mælketype | Ko
![]() |
Glutenfri | Ja |
Type af osteløbe | Vegetarisk osteløbe (mikrobiel)
![]() |
Sukker fri | No |
Kan indeholde spor af nødder | No |
Spiselig skorpe | No |
Laktosefri | No |
Pasteuriseret Ja/Nej | Pasteuriseret |
Begrænset holdbarhed | Ingen |
Kunde anmeldelser
Super Preis
Super Service
But man, oh man, does it taste good. It's significantly better to taste than it is to smell. It is smooth and creamy, melts in your mouth, coating every corner of your mouth in a pleasant mild blue cheese flavour. It's also way less salty than what I expected, compared to other strong cheeses, this is quite mild in terms of flavour.
I would highly recommend anyone to try this, even if they aren't the biggest fans of blue cheese! This one is different!