Kryddernellikeost

Kryddernellikeost

Kryddernellikeost, også kendt som ‘negle’-ost, er et unikt hollandsk produkt fra den nordlige region ‘Friesland’. Kendt og elsket i Nederlandene for dens stærke, skarpe og unikke smag. Denne ost er et must-try for enhver osteelsker. Nældeosten fremstilles af pasteuriseret skummetmælk, og er tilgængelig i to varianter: mellemlagret og lagret. Disse oste har en stor smag og et lavt fedtindhold, og er også velegnede til postforsendelse grundet deres faste konsistens.

Faldende orden
Vis som Grid Liste

2 varer

per page
  1. Rating:
    0%
    Frisisk Lagret Nellike Ost | Premium kvalitet
    Den Lagrede Frisiske Nellike (‘Negl’) Ost er en hård ost la...
    Vælg din vægt
    Tilføj til ønske liste
  2. Rating:
    0%
    Gammel Frisisk Nellike Ost | Premium kvalitet
    Gammel Frisisk Nellike (‘Negl’) Ost er en hård ost lavet af...
    Vælg din vægt
    Tilføj til ønske liste
Faldende orden
Vis som Grid Liste

2 varer

per page

Kryddernellikeost

(Frisisk) kryddernellikeost er en anden type ost lavet med kryddernellike og kommen. Osten fremstilles traditionelt på skummetmælk, som er tilovers efter fremstillingen af andre mejeriprodukter såsom smør. Osten har fået sit hollandske navn 'Nagelkaas' efter hullernes form, der minder stærkt om aftrykket af negle. Nagel er det hollandske ord for negl. På grund af den oprindeligt lave fedtprocent er osten lidt kedelig i sin smag. Af den grund tilsættes der visse planter og krydderier for at forbedre smagen eller justere farven. Disse tilsætningsstoffer, oftest kryddernellike og kommen, giver osten sin unikke lidt syrlige og skarpe smag.

Kanterost

Kanterosten er en beskyttet type af kryddernellikeost, der stadig er kendt i dag. Osten fremstilles ved koagulering af skummetmælken, og derefter presses ostemassen under højt tryk. Til dette anvendes der specielle cylindriske beholdere. Disse beholdere giver osten dens unikke udseende. Fordi frisisk kryddernellikeost ikke har en beskyttet status, kan andre oste også anvende dette navn. Der findes forskellige typer af kryddernellikeost med forskellig grader af modenhed. Hvis du vil have en traditionel frisisk kryddernellikeost, som du måske har smagt før, skal du derfor vælge Kanterosten.