Twentse Bunker-ost

(3)

Du bliver måske overrasket over at høre det, men der er et nyt stykke hollandsk herlighed gemt i en gammel bunker i provinsen Twente. Her modnes Twentse Bunker-osten. Bunkerens betingelser, modningsprocessen på ca. 

SKU 5055710914074
Rul ned for mere information om ingredienser og andre detaljer.
icon

Over 350 osttyper - Frisk fra kniven og vakuumpakket

icon

Minimum 7 ugers holdbarhed - ostepapir inkluderet gratis

icon

Ostesælgere siden 1970 - Til individuelle og erhvervskunder

icon

Køleforsendelse med leverings- og friskhedsgaranti

icon

Gave? Du kan ændre leveringsadressen ved køb

Beskrivelse / Twentse Bunker-ost

Twentse Bunker-ost

Du bliver måske overrasket over at høre det, men der er et nyt stykke hollandsk herlighed gemt i en gammel bunker i provinsen Twente. Her modnes Twentse Bunker-osten. Bunkerens betingelser, modningsprocessen på ca. 7 måneder og den særlige opskrift giver tilsammen en let krydret, fuld og cremet smag. Det er en halvhård ost, der vejer 16 kilo, og som er bedst at spise efter ca. 25 ugers modning: en fuld og cremet smag med en krydret og nøddeagtig undertone. Udover den klassiske Twentse Bunker-osten af komælk findes der også Twentse Bunker gedeost.

Ingredienser: 
Fedtindhold 52+, pasteuriseret komælk, mikrobiel Osteløbe, salt

Kvalitet:
Din ost er friskskåren og vakuumpakket!
Den hårde struktur, som kendetegner hollandsk ost, gør den særdeles velegnet til forsendelse med post

Ost fra ammunitionsdepotet

I byen Daarle i provinsen Twente er der et kompleks, der engang blev brugt til ammunitionsopbevaring. Komplekset består af 25 store og små ammunitionslagre og bunkere. Under tykke betonvægge, som på ydersiden er helt overgroede med store træer og planter, ligger der otte bunkere gemt. Disse har vist sig at være det perfekte sted til modning af ost. Luftfugtigheden er konstant, og der er god isolering, så temperaturen forbliver altid omkring 15 grader C.

Twentse Bunker cheese

En familie med et livslangt forhold til ost

I 2011 opdagede ostemager Jan Peter Nijenhuis denne smukke bunker under sin søgen efter et godt sted til at modne. Nijenhuis familien har skabt sig et navn i osteverdenen. Jan Peters bedstefar havde en ostebutik i Twente så langt tilbage som 1940, og hans far havde en engrosvirksomhed, der handlede med oste. Derfor fik han en stor passion for Twentes ostetraditionen.

En vegetarisk og bæredygtig ost

Derudover lægger Nijenhuis megen vægt på en bæredygtig produktionsproces. Twentse Bunker-ost modnes på en energieffektiv måde, fordi den konstante temperatur kræver lidt strøm. Osten fremstilles så naturligt som muligt efter gamle håndværkstraditioner. For eksempel indeholder den ikke farvestoffer. Derudover - og meget specielt – er denne ost vegetarisk. Dette skyldes løben. Den løbe, der anvendes i de fleste oste, fås fra en død kalvs mave, hvilket betyder, at ost normalt ikke er vegetarisk. Twentse Bunker-osten indeholder dog vegetarisk løbe, hvilket betyder, at der ikke nogen dyr, der lider under fremstillingsprocessen.

Specialudviklet opskrift

Udover det faktum, at Twentse Bunker-osten er modnet i ca. 7 måneder i et fredfyldt miljø, er den specialudviklede opskrift også medvirkende til at give den unikke smag. Ingredienserne omfatter en særlig type syrevækker. Men den vigtigste ingrediens er selvfølgelig mælken. Osten er lavet af ikke-skummet mælk fra provisen Noord-Holland, og det giver den en god smag. Osten passer perfekt en til et glas portvin eller en kraftfuld rødvin.

Et slående udseende

Twentse Bunker-osten er ikke kun meget velsmagende, dens robuste og håndværksmæssige udseende er også imponerende. Den har ingen etiket og indpakning, som det normalt er tilfældet med oste, men er logoet trykt ovenpå og på siden. Dette gør, at osten vækker opsigt i dit køkken, men også en fantastisk overraskelsesgave!

Mere information

Dimension hel ost +/- 40 cm Ø x 10 cm H
Mærke Twentse Bunker
Smagsstyrke Pikant
Land oprindelse Holland
Næringsindhold pr. 100 gram
fedt (gram) 32,5
Mættet fedt (gram) 20
Kalk (mg) 784
Kalorier (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Kulhydrater (gram) 0
Protein (gram) 25,5
Natrium (mg) 751
Mælketype Ko
Glutenfri No
Type af osteløbe Vegetarisk osteløbe (mikrobiel)
Sukker fri Ja
Kan indeholde spor af nødder Ja
Spiselig skorpe No
Laktosefri Yes
Pasteuriseret Yes
Begrænset holdbarhed Ingen

Kunde anmeldelser

Bedømmelse
Pris
Very good and interesting taste
Review by
First time I have tried Twentse Bunkerkaas.
I like the taste and recommend this cheese.
Bedømmelse
Pris
Voll nach meinem Geschmack
Review by
Ein feiner Käse. Zum Verlieben. Angenehm cremig schmelzend im Mund, schön würzig schmeckend (aber auch nicht übertrieben) und hin und wieder ein sozusagen weiches Salzkorn. Wie viel die Reifung im Bunker dazu beiträgt, weiß ich nicht einzuschätzen - auf jeden Fall ein Gewinn.
(Das ist ja insgesamt das Tolle, dass es hier so viele Varianten an Gouda zu ausprobieren und entdecken gibt.)
Bedømmelse
Pris
Tasty Dutch cheese
Review by
Good and tasty cheese

3 Item(s)

per page
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder: Twentse Bunker-ost
Din bedømmelse:
Loading...

You submitted your review for moderation.